Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп отслужи днес водосвет  по повод

...
Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп отслужи днес водосвет  по повод
Коментари Харесай

Празничен водосвет събра десетки миряни в Перник пред новостроящия се храм, за който подпомогна правителството на Бойко Борисов

Негово Преосвещенство Белоградчишки свещеник Поликарп отслужи през днешния ден водосвет  във връзка празника Сретение Господне пред  едноименната черква, която към момента е на недодялан градеж, в пернишкия квартал ‘Тева“.

За подкрепяне на градежа на светата обител държавното управление на Бойко Борисов предходната година отпусна 75 000 лева

„При ръководството на Борисов се градеше и помагаше на духовните храмове. Реализираха се доста планове, с които се ремонтираха и реставрираха църкви и манастири. Доказателство за това е днешният празничен водосвет пред новостроящия се храм „Сретение Господне““, разясниха водачите на регионалното и общинското управление ГЕРБ-Перник Емил Костадинов и Денислав Захариев.

Те насочиха остри рецензии към настоящето ръководство, което не пожали и духовните домове, където хората търсят разтуха, с високите сметки за ток.

„Много са храмовете в страната, които са притиснати от непостижимите суми за електрическа енергия и ГЕРБ ще се бори до дъно да отрегулира цената на тока им“, показаха двамата водачи от политическата мощ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР